DUBHE SINGLE MALT WHISKY

 

Denna stjärna till whisky är ett unikum av dofter och smaker. Skapad av det lilla familjeägda destilleriet på ön Hven, mitt i Öresund, mellan Danmark och Sverige. Den är den första i en serie av sju singel malt whisky som kommer släppas från destilleriet i begränsade upplagor, en per år fram till och med 2019.

Som inspiration har vi än en gång skådat mot himlen, vi skådade mot norra stjärnhimlen och såg asterismen Karlavagnen som är de sju ljusstarkaste stjärnorna i Stora Björn. Denna första whisky fick sitt namn efter den näst ljusstarkaste stjärnan av de sju. Dubhe är en trippelstjärna vilket faller väl ihop med treenigheten som är basen i destilleriets filosofi. Den är en medeltung stjärna i kategorin ”Röd jätte”, på väg mot att bli en vit dvärg. Den har fått sitt namn från arabiskans ”dubb” som betyder björn, hämtat ur frasen ”zahr ad-dubb al-akbar” som betyder ”den större björnens rygg”.

 Single Malt Whisky Seven Stars Dubhe Produktblad Svenska

  Single Malt Whisky Seven Stars Dubhe Product Sheet English

 


Backafallsbyn AB, SE-26013 S:t Ibb    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon +46 (0)418 449999  Telefax +46 (0)418 449991