ALKAID SINGLE MALT WHISKY

 

Alkaid är nummer 7 och den sista i Spirit of Hvens “Seven Stars” serie. Den binder ihop kvintessensen från de tidigare utgåvorna genom att innehålla delar av det som varit unikt i varje stjärna. Det finns toner av amerikansk och europeisk ek, aromer av eleganta viner såsom Margaux och Sherry samt en mjuk antydan av rök. Den är välbalanserad och den mest fullmogna whiskyn i serien. Den har en mjuk rökighet som vägs upp av lång lagring på lufttorkad ek med hård rostning och kolning.

Smaken är elegant och mjuk även vid 45 %vol. Alkaid har en lätt oljig ton som landar mitt på tungan. Syran och tanninerna är väl balanserade och whiskyn upplevs mogen. Eken bidrar med delikata estrar och en modest stringent bitterhet följt av en härlig sötma från träsocker och ek-laktoner. Alkaid har lång eftersmak och stor munkänsla.

Alkaid är certifierat ekologisk och buteljerad vid 45 % vol, utan tillsatser eller färgämne, ingen kol- eller kylfiltrering. Varje flaska är individuellt numrerad och vaxad för hand. 

Beställ produktblad via Kontaktformuläret


Spirit of Hven Backafallsbyn AB, SE-26013 Sankt Ibb
Telefon +46 (0)418 449999 Kontaktformulär
    
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok