MEGREZ SINGLE MALT WHISKY

   

Megrez är den fjärde whiskyn i serien ”Seven Stars” från Spirit of Hven. Det är en mellanrökig singelmalt whisky, skapad från korn till flaska i det lilla familjeägda destilleriet som ligger på ön Hven mitt emellan Danmark och Sverige.

Basen i Megrez är 5% Chokladmalt, 40% Rökmalt och 55% Pilsnermalt. Destillatet har mognat på 8,4% Fransk Petraea, 33,4% Fransk Robur och 58,2% Amerikansk Muehlenbergii. Whiskyn har fått gifta sig på Spansk Quercus Robur strax under ett år. Dessa fat på 500L har tidigare lagrat Pedro Ximénez Sherry vilket ger en svag russinton i bakgrunden. Rökigheten är modest med en fenolhalt på 26 ppm, vilket gör att den är tydlig men tar inte överhanden.

Under den första lagringstiden har Quercus Muehlenbergii från Missouri bidragit med mjuka vaniljtoner, Q. Petraea faten har gett lakrits och pepprighet och de Q. Robur faten har gett basala jordtoner. Slutlagringen på sherryfaten har gett både sötma och örtighet från eken men även en charmig ton av mogna druvor från Pedro Ximénez.

Denna whisky är buteljerad på Hven vid 45 vol%, utan kol- eller kylfiltrering, inga färgämnen eller tillsatser. Den är ekologiskt certifierad och naturlig, som det skall vara. Varje flaska är individuellt numrerad och kontrollerad innan den vaxats för hand.

Beställ produktblad via Kontaktformuläret

 


Spirit of Hven Backafallsbyn AB, SE-26013 Sankt Ibb
Telefon +46 (0)418 449999 Kontaktformulär
    
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok