HVEN ORGANIC NAVY STRENGTH GIN

 

Spirit of Hven Organic Navy Strength Gin är ett unikt destillat skapat från grunden på ön Hven mitt i Öresund.
Denna underbara dryck bär på flera hundra års anor, omformad och vidareutvecklad för att passa ny- och säker destillationsteknik, dessutom anpassat till modern dryckeskultur med nutidens förfinade smaklökar. I den historiska brittiska handels- och krigsflottan under 1700 talet var traditionen att officerarna drack Gin och de som tillhörde lägre rang drack Rom.

Det mesta vid denna tid transporterades i ekfat eftersom dessa funnits ha goda egenskaper. Det var viktigt att om sprittunnorna sprang läck, fick de inte orsaka att innehållet blötte ner det krut som kunde finnas i andra ektunnor, så detta inte gick att använda. Man kom då fram till att vid måttet 100proof (57,1vol%) kunde krutet antändas med spriten. Detta var även ett enkelt sätt att upptäcka om någon ”vattnat” spriten. Detta blev känt som Navy Strength eller Over Proof. Detta gav även indirekt att det mesta av den Navy Strength Gin som konsumerades var ekfatslagrad. Något vi sällan ser idag. Med Spirit of Hven Organic Navy Strength Gin har vi återskapat den historiska karaktären på ett helt nytt och unikt sätt

Nysläpp på Systembolaget den 3:e juli 2017 artikelnummer: 31739

Beställ produktblad via Kontaktformuläret

 


Spirit of Hven Backafallsbyn AB, SE-26013 Sankt Ibb
Telefon +46 (0)418 449999 Kontaktformulär
    
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok