SANKT IBB - CASK 11-217

   

Sankt Ibb är en singelmalt whisky med charmig rökighet, lakrits och nytjärad båt, fint avrundad med russin, mandel och mjuka lädertoner. Något för alla sybariter att avnjuta bland de bästa av vänner. Sankt Ibb är skapad från korn till flaska i det lilla familjeägda destilleriet som ligger på semesterparadiset Hven, ön mitt i Öresund mellan Danmark och Sverige. 

Sankt Ibb, fat 11-217, är gjord på korn odlat på koordinater 55°91’N, 12°69’S det vill säga ven, strax utanför destilleriet. Kornet mältades i vår pilot anläggning på Hven och rökningen skedde med Chinkapin ek från våra gamla fat och lokalt skördad tång. Denna whisky är buteljerad på Hven vid fatstyrka 51,4 % vol, utan någon kol- eller kylfiltrering, inga färgämnen eller tillsatser. Den är helt naturlig, som det skall vara. Varje flaska är fylld och vaxad för hand innan den signerats av vår Master Distiller. Med varje flaska följer en bit från en ekstav som suttit i ett av våra whiskyfat.

SLUTSÅLD PÅ SYSTEMBOLAGETS WEBBLANSERING 5:e JUNI 2014!

Beställ produktblad via Kontaktformuläret


Spirit of Hven Backafallsbyn AB, SE-26013 Sankt Ibb
Telefon +46 (0)418 449999 Kontaktformulär
    
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok