WHISKYBAREN

 
Utsedd till Sveriges Bästa Whiskykrog 2016!

Vi strävar efter en kontantfri miljö. Nu tar vi endast kort som betalningsmedel.
Whiskybaren Spirit på Backafallsbyn på ön Ven rankas idag som en av Sveriges främsta Öl- och Whiskybarer, och en av de ledande stjärnorna i världen. Det skall erkännas att Backafallsbyn inte har ett digert antal öl på hyllan. Dock finns det ett väl balanserat sortiment på mellan 30-50 sorters öl, med varianter från veteöl till Ale och Stout. Spirit utsågs till Sveriges bästa bar, Sveriges bästa öl- och whiskybar av Vin & Bar Journalen samt Sveriges Bästa Whiskykrog 2016 enligt Svenska Whiskyförbundet.

När man tittar på Whiskysortimentet är det ingen tvekan om varför Backafallsbyn rankas i toppskiktet. Vid varje givet tillfälle finns minst 500 sorters Single Distillery Whisky upptagna från det stora lagret som innehåller över 1000 olika Whisky's. Anledningen att inte alla dessa sorter finns tillgängliga hela tiden är att Backafallsbyn ställer hårda krav på kvalitet och omsättning av lagret och tillåter aldrig alkoholstyrkan att avvika mer än 10% från originalstyrkan (d.v.s. 4 vol% på en whisky på 40 vol%), detta är annars något som är vanligt med flaskor som är öppna allt för länge.

View the embedded image gallery online at:
https://www.hven.com/gastronomi/whiskybaren#sigProId4956719b82


Innehållsmässigt har Backafallsbyns Whiskybar Spirit representation från de flesta destillerierna som är och har varit verksamma det senaste halvseklet. Det finns produkter som är destillerade tidigt 30-tal och fram till ung 3-årig whisky samt "fresh spirit" som bara är ett år gammal och ännu inte får lov att kallas Whisky. Här finns Whisky som har vilat på allt från klassiska sherryfat till rhum-, Bordeaux-, Banyuls-, Tempranillo-, Sauternes-, Barolofat med mera. Här finns Whisky från de klassiska regionerna som Skottland, Irland och Nord Amerika till mer exotiska platser som Indien, Nya Zeeland, Syd Afrika, Japan och Thailand. Detta är ett Mekka för alla Whiskyälskare!

Sortimentet förändras hela tiden. Om ni önskar en speciell sort så hör gärna av er.

 


Spirit of Hven Backafallsbyn AB, SE-26013 Sankt Ibb
Telefon +46 (0)418 449999 Kontaktformulär
     
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok