Här på ön Hven i Öresund har vi sedan 2008 destillerat sprit av världsklass. Tanken föddes hos Anja och Henric Molin tio år tidigare. De hade då insett att Hven har optimala förhållande för sprittillverkning. Öns läge mellan sundets två stränder, den näringsrika jorden och det milda mikroklimatet, bidrar alla till den komplexitet som präglar dryckerna.

EN EXPORTSUCCÉ FRÅN HVEN

Destilleriet Spirit of Hven startade som ett av världens minsta pot still-destilleri med allt från mäskning till jäsning, destillering samt ekfatslagring och buteljering sker under samma tak. Idag exporterar vi whisky, vodka, gin och akvavit till ett 40-tal länder.

LITET FORMAT GER STOR SMAK

I vårt destilleri är allting designat in i minsta beståndsdel. Vi arbetar med långa jästider och ett flertal kombinationer av egna jäststrängar för att kunna få fram rätt doft och smak i det färdiga destillatet. Ett litet format ger helt andra förutsättningar för att utvinna maximalt av doft och smak. 

ANALYSER OCH KONSULTATIONER

På Spirit of Hven har vi även vårt egna laboratorium. Här genomför vi analyser för vår egen produktion men också till ett stort antal destillerier runt om i världen. Vi konsulteras också av andra destillerier som ska starta upp eller förändra sin verksamhet. Här erbjuder vi råd i val utrustning, guidar dem kring regelverk både i Sverige och EU, ritar pannor och annan utrustning, och tar fram recept till deras produkter.

Destilleri

EKFATSLAGRING

Ekfatslagring är den enskilt viktigaste delen vid framställning av fatlagrad sprit. Mellan fyrtio och åttio procent av slutgiltig doft och smak i produkten kommer från ekfatslagringen. Vilken sorts ek man använder, var den har vuxit och dess terroir, och även fatets tillverkning, spelar roll för den smak, doft och färg den skänker till spriten. Vi lägger därför vår själ i att hitta rätt ekfat från Europa och i resten av Världen.

Destilleri

BESÖK destilleriet

Ni har möjlighet att boka in er på en guidad visning på destilleriet. Spirit of Hven är inte som vilket destilleri som helst. Här finns ett enormt intresse och engagemang för olika pannor och destillationsmetoder. Så passa på att ta möjligheten att inandas destilleriatmosfären!

VISNINGAR och provningar