Language en / sv

Landskrona Akvavit

Köp

Landskrona Akvavit är en modern, frisk och aromatisk sprit med rika sydskandinaviska toner. Denna Akvavit är en unik dryck, tillverkad med sann hantverkskunskap av, så långt möjligt, lokalt odlad gröda. Macererad, destillerad och lagrad, från planta till flaska hos Spirit of Hven, det familjeägda destilleriet som ligger på en ö i sundet som separerar Danmark och Sverige. Denna akvavit är gjord som en hyllning, både till de gamla skandinaviska snapstraditionerna, och till den vackra stad i vinden som ön Hven sedan år 1959 tillhör: Landskrona.

Doft

Tilltalande doft av fläder och citrus. Med mogen arom av kummin och blommig skogsäng. Avslutet vecklar ut sig en härlig fond av anis och fänkål, balanserat med en lätt kryddighet från malörten. Eklagringen syr ihop de lätta aromerna med de tyngre dofterna.

Smak

Smaken är rund men distinkt. Trots att det inte är något socker tillsatt så känns akvaviten len och insmickrande på grund av ekfatslagringen. Syran är tydlig men inte för mycket. Bäskan är klar med en lätt värme och torrhet på slutet.

Volym

50 cl.

Alkoholhalt

41,8 %

Art. nr

34759

Cocktail

Landskrona Drinken

  • 4 cl Landskrona Akvavit
  • 4 cl koncentrerad flädersaft
  • 0,5 cl färskpressad citronjuice
  • Mineralvatten/sockerdricka
  • Citron
Häll upp Landskrona Akvaviten i glaset. Tillsätt flädersaft och citronjuice. Fyll upp med mineralvatten eller sockerdricka efter tycke och smak, rör om. Garnera med citronskal.

Garnering

Citronskal

Glas

Highballglas