Language en / sv

Sloe Gin

Köp

På Hven tillverkar vi vår Sloe Gin, Local Harvest, genom att låta vår Organic Gin macerera med färska slånbär och socker samt lite kassiabark. Efter 3-6 månader har ginen dragit ut massor av härliga, aromatiska dofter och smaker från bären; och basen i vår sloe gin är klar. Ungefär hälften av ginen separeras och filtreras. Resterande volym destilleras av med bären i våra vackra kopparpannor. Resultatet blir ett fantastiskt delikat destillat med kraftig fruktighet och doft av mogna bär och mandel. Det väldoftande kristallklara destillatet blandas sedan med den gin som ursprungligen fått dra med slånbären. Sedan smakar vi av med slånbärsjuice, gin och socker tills smaken är perfekt balanserad, sockerhalten 100g/L och alkoholhalten 28,6%vol.

Doft

Första doften ger en direkt teleportering till ett välfyllt ymnighetshorn, till bredden överflödande med färska mogna bär, mörka frukter och torkade, karamelliserade druvor. Efter en stund visar sig vällustiga aromer av vanilj och mandel flankerat av en lätt örtighet. Bouqueten är stor och fylld av blommor, frukt och bär, eleganta enbär och en delikat doft av citrus.

Smak

Smaken är fyllig med en fräsch syra och en delikat och finstämd bitterhet. Sötman är tydlig och balanserad med syran. Eftersmaken är lång med lätta mentoltoner som ger en härlig fräschör.

Volym

50 cl.

Alkoholhalt

28,6 %

Art. nr

34764

Cocktail

Take It Sloe

  • 4 cl Sloe Gin
  • 0,5 cl färskpressad citronjuice
  • 4 cl mineralvatten
  • Apelsin
Häll upp Sloe Gin i ett tumblerglas med is. Fyll på med citronjuice och mineralvatten. Rör om. Garnera med apelsinskiva.

Garnering

Apelsinskiva

Glas

Tumblerglas