Language en / sv

Organic Navy Strength Gin

Köp

Grundspriten till ginen mäskas från ett recept av Vete, Korn och Råg den jäser till 9,8 vol% på 68 timmar varefter den destilleras till 96 vol% i specialdesignade kopparkolonner. Därefter lagras spriten på ekfat i minst två år innan den får extrahera doft och smak från enbär, koriander, kardemumma, kassiabark samt apelsin och citronskal i drygt ett dygn. Efter macerering omdestilleras spriten varsamt i vår specialdesignade kopparpanna med lavendel, kamomill och fläder i de botaniska korgarna. Det färdiga kristallklara destillatet får sedan vila tills syrenivåer och pH har stabiliserats. Ginen buteljeras vid 57,1 vol% (100 Proof).

Doft

Klara toner av enbär och citrus en svag doft av vanilj byggs upp av en kryddig lakritsarom. Den kraftiga alkoholen balanseras av en doft av örter och koriander.

Smak

Smaken är kraftfull men samtidigt väldigt len. Lakritstonerna balanserar upp syran och sötman från ekfaten ser till att tyngdpunkten hålls mitt på tungan.

Volym

50 cl.

Alkoholhalt

57,1 %

Art. nr

31739

Ingår i Hven Gin Collection

  • Stella Nova
  • Organic Navy Strength Gin
  • Organic Distilled Gin

Läs mer och beställ

Cocktail

Blue Heaven

Häll upp Organic Navy Strength Gin i ett highballglas med is. Fyll på med lingondricka, rör om och garnera med skogsbär.

Garnering

Skogsbär

Glas

Highballglas