Language en / sv

MerCurious Corn Whisky

Köp

Detta är ett av de mest delikata whiskyrecepten som skapats och balanserats på Hven. Varje batch består av 14 fat varav alla spelar en unik ton i detta mästerstycke; samtliga är av lufttorkad amerikansk jungfruek. MerCurious är mjuk och lockande i doft och smak samtidigt som den är utmanande och karaktärsrik. Receptet är 88% majs, 5% vete, 3,5% maltkorn, 3,5% råg. Lagringen sker mellan 3 och 8 år beroende på fatrecept. Etymologiskt har MerCurious hämtat sitt namn från planeten Merkurius, den innersta och minsta planeten i vårt solsystem. som nyfiket tittar på oss med solen i ryggen. Lika nyfiket växer majsen runt destilleriet och vill komma in och bli whisky.

Doft

De första noterna som attraherar näsan är en lätt sötaktig godisarom flankerade av dofter av färska frukter, äpple och hjortron. MerCurious har en markerad karaktär av mogen whisky kombinerad med vanilj och kola balanserat med en delikat spritighet. Majsen är tydlig och man blundar kan man känna sig teleporterad till köket med näsan över en gryta med nykokt majs. En svag mentolton ger en fin fräschör, en tydlig proveniens från Hven.

Smak

Smaken är spännande och unik i sitt slag. Den är först pärlande och frisk för att övergå i en syrlig fyllighet. Den landar centrerat en bit bak på tungan. Via munhålan kommer en söt fruktig majsarom till näsan. Den lilla tillsatsen av maltkorn i receptet ger en livlig och frisk smak med lite mentol och gröna toner.

Volym

50 cl.

Alkoholhalt

45,6 %

Art. nr

40599

Cocktail

Mercurious Chocolate

  • 4 cl MerCurious
  • 18 cl varm choklad
  • 4 cl lättvispad vispgrädde
  • Malen Kanel
Häll upp whiskeyn i glaset. Fyll på med varm choklad. Skeda försiktigt över den lättvispade grädden. Garnera med malen kanel.

Garnering

Malen kanel

Glas

Glasmugg