Language en / sv

Hvenus Rye Whisky

Köp

Hvenus är en unik rågwhisky komponerad av Master Distiller Henric Molin på destilleriet Spirit of Hven. Elegant och sammetslen men ändå kraftfull och smakrik. Varje batch består av 42 fat sammangifta, syresatta och försiktigt filtrerade innan buteljering vid 45,6 %vol. Ingen kolfiltrering, färgämnen eller sockertillsatser. Bara välgjord whisky lagrad på den bästa amerikanska ek (Quercus Alba) vi kunnat hitta.

Slutgiltigt sädesrecept efter sammanblandning av de fyrtiotvå faten med fyra olika recept är; 78,6% råg, 11,9% vete, 4,8% majs och 4,8% korn. Faten har fått mogna mellan tre och sex år, delvis i lagerhus med kontrollerade klimatförhållande. Allt för att skapa en whisky med denna unika rondör och bouquet.

Doft

Första doften är mörk choklad med djupa toner av hårt kolad amerikansk lufttorkad ek, den följs upp med dofter av krämig mandel-morotskaka. Distinkt finstämd pepprighet. Långsamt framträder lätta toner av mint från rågen. Whiskyn är välbalanserad med runda, mjuka dofter av vanilj och kokos från vete och majs. Allt hålls tillsammans av elegant örtig och lätt gräsig doft från det mältade kornet

Smak

Smaken är stark men inte överväldigande. Balansen landar mitt fram på tungan och framhäver den krämiga söt-peppriga rågkaraktären. Eleganta bittra tanniner spelar väl med reserverad syra och perfekt balanserad alkoholstyrka. Lång eftersmak med lekfulla estrar och en oljig rondör. Underbar munkänsla.

Volym

50 cl.

Alkoholhalt

45,6 %

Art. nr

40342

Cocktail

Hvenus Coffe

  • 4 cl Hvenus
  • 2 tsk råsocker
  • 18 cl nybryggt kaffe
  • 4 cl lättvispad vispgrädde
  • Riven choklad
Blanda socker med lite kaffe, rör om så att sockret smälter. Fyll på med whiskey i glaset. Häll på med resten av varmt kaffe. Skeda försiktigt över den lättvispade grädden. Garnera med riven choklad.

Garnering

Riven choklad

Glas

Glasmugg