Language en / sv

Bländande

Köp

Bländande är en collab mellan oss på Spirit of Hven och våra kolleger på Smögen – det vill säga en s.k. blended malt whisky som vi har tagit fram gemensamt, baserad enbart på i stort sett lika delar av 8 år gammal maltwhisky från oss båda. Det har varit ett ingående och omfattande arbete för att skapa denna första buteljering och ge den ett svenskt, eget uttryck som återspeglar en egen identitet. För det har Bländande, en helt egen identitet som vi är säkra på att många kommer att gilla väldigt mycket.

Bländande är baserad på whisky från totalt nio stycken fat av normalstorlek; fyra stycken virgin Chinkapin barrels med Hven och fyra stycken first fill Bourbon barrels samt en first fill Sherry hogshead med Smögen, alla innehållande whisky baserad på kraftigt torvrökt malt. Styrkan är 55,5 % och whiskyn har fått gifta ihop sig i över en månads tid för att ge en komplex, len och väl sammansatt karaktär. Som samarbetande blenders är såväl Henric Molin från Hven som Pär Caldenby från Smögen glada och stolta över det som Bländande har blivit och att den på ett positivt sätt skapar en egen identitet vid sidan av de ingående respektive singelmalterna Hven och Smögen.

Doft

Nyanserad, maltig, rökig doft med fatkaraktär, inslag av apelsinskal, halm, vaniljfudge, aprikosmarmelad, ostronskal och smörkola.

Smak

Nyanserad, maltig smak med fatkaraktär och tydlig rökighet, inslag av apelsinskal, halm, nougat, vaniljfudge, aprikosmarmelad, ostronskal och smörkola.

Volym

50 cl.

Alkoholhalt

55,5 %

Art. nr

40860