Language en / sv

Old Hare

Köp

Legend Old Hare är en unik Svensk whisky. Basen är en whisky som är gjord på spannmål som odlats på Hven. Från jord till bord, bryggd, destillerad och fatlagrat på Hven. Vi använder Vete för en sädeswhisky som skall ge vaniljsötma och en viss bitterhet. Vi har Råg för karamell och örtighet och vi använder Majs för blommighet och elegant nötighet. Maltkorn använder vi för vår maltwhisky som bidrar med brödiga toner med inslag av choklad och fruktighet.

Vår whisky får mogna i 3-5 år på nytillverkade tunnor gjorda av Europeisk och amerikansk ek. När vi känner att whiskyn är mogen så blandar vi ihop våra olika sädesdestillat med vår maltwhisky och tillsätter en begränsad del sädeswhisky från någon av våra kollegor. När vi blandat ihop alla delar så vattnar vi ner den lite och låter den få gifta sig 6-12 månader på ekfat. Under giftas-processen så är 20% av faten före detta PX fat (söt sherry) och 80% är fat som tidigare innehållit Spansk Rött Gran Reserva vin. Vi buteljerar på plats vid 40,4% volym.

Namnet är en hyllning till de tyska fältharar som finns i otaliga mängder på vår ö. Dessa planterades in på ön under 1850-talet av Oscar I och Oscar II. Sedan dess har Harjakterna varit en tradition på Hven som givit mycket historia med besökare från när och fjärran, av låg och hög.

Om påskharen kom från Hven är dolt i morgondisets dunkla dimmor.

Volym

70 cl.

Alkoholhalt

40,4 %

Art. nr

56847