Language en / sv

Seven Angles No.1 St Raphael

Köp

Seven Angels är en serie av sju maltwhiskys från Spirit of Hven. Först ut är St Raphael, den första singelmalt whiskyn utan rökighet från Spirit of Hven sedan ”Urania” släpptes 2012. Det är en begränsad upplaga blandad av sex (6) fat från 2010. I historien och religionen, är St Raphael den ärkeängel som Gud sände ut för att hela Abraham och Lot. Han lärde även Tobias att hela och vårda sin far Tobit. Härigenom har St Raphael blivit skyddshelgon för läkare, apotekare och sjukvårdare. Denna whisky är en hyllning, och ett tack till alla inom vård och omsorg, som kämpat så modigt och hårt i Covidpandemin. Det är även en tribut till all blåljuspersonal som stått vid deras sida.

St Raphael är ett giftermål mellan sex ekfat whisky från 2010. Fem av dessa fat, gjorda av lufttorkad Quercus Petraea från Allier, har tidigare innehållit vin från en av de mest välmeriterade vingårdarna i Italien. Ett familjeägt vinhus med många generationer. Geografiskt ligger de strax söder om alperna i norra Veneto. Blandningen mellan dessa fem fat är två fat som innehållit Cabernet Sauvignon, två fat som innehållit Merlot och ett fat som innehållit sött vin gjort på druvan Vespaiola. Det sjätte fatet som balanserar upp stramheten från den franska eken, är gjort av amerikansk Quercus Muehlenbergii. Detta har tidigare innehållit den unika Hven Vodka som lagras på ekfat innan slutdestillering.

Doft

Första doften är insmickrande, en fantastisk blandning av moget, vällagrat rödvin på en soldränkt terrass. Både Merlot och Cabernet Sauvignon visar sig tydligt utan att bli påträngande. En härlig kola-arom från Chinkapineken gör en mjuk fond. Avslutningen är elegant fruktig med ton av honung och aprikos, ett stjärnklart bidrag från Vespaiolan.

Smak

Smaken är väldigt mjuk med en elegant stringens i avslutet. Balanserad syra och en lätt sötma. Lång, värmande eftersmak med rund fyllighet. Ingen fixerad tyngdpunkt på tungan, den rullar ut över hela smakpaletten med små utsprång. Alkoholen känns men är finstämd.

Volym

50 cl.

Alkoholhalt

40,9 %

Art. nr

40885