Language / sv

S:t Ibb Single Malt Whisky

Denna whisky är ett unikum, en oas, en välsignad uppenbarelse. Endast 273 flaskor av denna Single Cask släpptes på Systembolaget.  St Ibb är 100 % Hven i en flaska. Malt kornet odlat utanför destilleriet och sedan mältat i vår pilotanläggning. Självklart destillerat och lagrat på Spirit of Hven.

Vår Master Distiller, Henric Molin förklarar. -”Ibland har vi lyckan att upptäcka ett unikt fat i något av våra lagerhus, något som har en egen själ. Där vi ser en komplexitet blandat med enkelhet i magisk harmoni. Det är som om trädandarna, spirituella av helt rätt förutsättningar, har omfamnat whiskyn och skapat en egen entitet.” Fat 11-217 är i sanning ett fat begåvat med välvilliga trädandar.

Varje flaska är fylld och vaxad för hand innan den signerats av vår Master Distiller. En utgåva som idag säljs för stora summor på auktioner.

Doft

En singelmalt whisky med en charmig rökighet, lakrits och nytjärad båt, fint avrundad med russin, mandel och mjuka lädertoner

Smak

Härlig ton av läder, björnbär och svarta vinbär. Det finns antydan till kanel och plommon samt viss örtighet. Noter av rök, lakrits och tjära stödjer de mjuka blommiga frukttonerna. Smaken är balanserat mjuk och har en len oljighet.

Volym

50 cl.

Alkoholhalt

%

Art. nr
Slutsåld