Language en / sv

The Nose

Köp

När änglarna har tagit sin del och gett tillräckligt med kärlek till whiskyn, så viskar de i örat på lagerhusmästaren, kallad ”doftaren”, att nu är whiskyn i fatet nära sin fulländning. Doftaren tar då ett prov av det mognande fatet till destilleriets Master Blender, som även kallas ”Näsan” eller ”The Nose”. Hens jobb är sedan att dofta och smaka alla fatproverna och para ihop dem så att de förstärker varandra och kommer tillsammans som en helhet. Denna whisky, The Nose, är vår master blenders personliga favorit, som han vill ge till alla er underbara whiskyambassadörer. För att visa bredden i whiskyn som tillverkas på Hven. Detta är hans sätt att ge er sin näsa till Dig.

Detta är en unik singelmalt whisky. Det är en blandning av 21 ekfat. 14 gjorda av fransk Quercus Petraea och 7 av amerikansk Q. Muehlenbergii. Gifta tillsammans på spanska Q. Robur fat. De franska faten har tidigare innehållit några av Frankrikes bästa viner som Petrus, Margaux och Latour. De amerikanska faten är dels jungfruek och delvis ex Spirit of Hven Vodka fat. De spanska faten är ex olorosso sherry fat. Åldern på de yngsta delarna i whiskyn är 8 år gammal och de äldsta delarna från första årets produktion, fyllde just 12 år innan de lämnade faten för buteljering.

Doft

En kraftig ton med balanserad elegans, en tydlig doft av ek och Cabernet Sauvignon. Den har doft av vanilj och karamell kombinerat med kaffe och sött vin. Toppnoten är fransk ek med en lätt kryddighet.

Smak

Smaken är kraftig och landar på mitten av tungan. Den visar en sötma kryddad med mentol balanserad av en lätt syrlig bitterhet. Elegant och fyllig. Medellång eftersmak.

Volym

50 cl.

Alkoholhalt

44,9 %

Art. nr

90007