Language en / sv

Charlies Wagon Single Malt Whisky

Köp

Charlies Wagon är en äkta samlarwhisky, en begränsad upplaga med ett hjärta från alla tidigare stjärnor i Sevens Stars serien samt Urania, Sankt Ibb och Sankt Claus. Charlies Wagon är all kunskap, erfarenhet och smakrikedom som skapats på Spirit of Hven under de första tio magiska åren. Denna whisky innehåller delar från all singel malt whisky som buteljerats så här långt. Dessutom innehåller den en matsked whisky från det allra första fatet som fylldes på destilleriet. Det fat som Charlie själv med rejäl kraft förseglade vid invigningen den 7:e maj 2008. Varje gång det blandas en ny whisky på Spirit of Hven så blandas det alltid ihop lite mer än vad som behövs. Det som blir över läggs tillbaka på fat med det som blivit över från tidigare utgåvor. Dessa delar får gifta sig och skapa nya spännande och väldoftande, aromatiska föreningar. Charlies Wagon är just denna whisky. En vagn som man inte vill trilla av, en vagn där alla får följa med

Doft

Första doften som lockar näsan är en lätt ton av fuktigt trä inlindat i en söt arom av russin. Bakom första aromen kommer en försiktig doft av lakrits och mörk choklad. Mjuka lockande doftnyanser av grillad banan och en svag rökighet. Det finns tydliga influenser av både amerikansk och fransk ek samt vinösa toner.

Smak

Smaken vid full styrka (47,1%vol) är kraftig och intensiv men inte påträngande. Den döljer en del av sötman och gör syran mer påtaglig. Den är fräsch och spännande med lång eftersmak. Balansen på tungan landar mer åt sidorna vilket framhäver styrkan.

Volym

50 cl.

Alkoholhalt

47,1 %

Art. nr

40314