Language en / sv

Tycho’s Star

Köp

Denna whisky döpt till Tycho’s Star är en tribut till Hvens främsta världskändis hittills, astronomen Tycho Brahe (1546-1601). Den har mörka, nästan mystiska dofter av läder och lakrits omhuldade av en härlig rondör av mogna plommon. Allt detta lyfts och piggas upp av en fräsch ton kryddad med äpple och fläder. Nyslaget hö och gryningsvåt äng ger en mjuk avslutning. Namnet Tycho’s Star refererar till den supernova som Tycho Brahe observerade i stjärnbilden Cassiopeia 1572. Han kallade den för ”De nova stella”.

Tycho’s Star innehåller en balans mellan tre olika maltkorn, här finns orökt Pale Ale Malt för att skapa de maltiga bastonerna, chokladmalt för att skapa en lockande kola ton och rejält rökig whiskymalt för att skapa läder, lakrits och tjära. Den försiktigt destillerade spriten har fått mogna på fat av lufttorkad ek. Fatbalansen är 58,20% hårt kolad Quercus Muehlenbergii från Missouri, 33,44% hårt rostad Quercus Petraea från Allier och 8,36% medel rostad Quercus Robur från Bourgogne.

Doft

Härlig fruktighet inlindad i en mjuk, balanserad och tydlig rökighet. Doften av maltkorn kompletteras med toner av kokos och mandel.

Smak

Smaken är fräsch med tydlig rökighet och raka malttoner, sötman från den amerikanska eken balanseras väl av syran och de bittra tonerna från den franska eken.

Volym

50 cl.

Alkoholhalt

41,8 %

Art. nr

472

Cocktail

Tycho’s Manhattan

  • 4 cl Tycho's Star
  • 1,5 cl röd Vermouth
  • 2 stänk av Angostura
Rör ingredienserna med is och sila över i ett kylt tumbler glas. Garnera med röda coctailbär.

Garnering

Röda coctailbär

Glas

Tumblerglas