Language en / sv

Seven Stars No.2 Merak

Denna whisky är den andra i serien ”Seven Stars” från Spirit of Hven. Det är en mellanrökig singelmalt whisky, skapad från korn till flaska i det lilla familjeägda destilleriet som ligger på ön Hven mitt emellan Danmark och Sverige.

Som föregångaren Dubhe, är denna whisky Merak rund och mjuk med en ungdomlig fräschör. Den har en distinkt men mjuk rökighet som med en kombination av lakrits och lädertoner ger en rik munkänsla. Mognaden på ekfat har skett på Amerikansk, Fransk och Spansk ek, den amerikanska ger toffee och vanilj, den franska ger lakrits och pepprighet, den spanska balanserar de andra genom att bidra med örtighet och torkad frukt. Totalt har 25 fat blandats ihop för att skapa denna mjuka singelmalt

Doft

En arom fylld av lakrits och läder, örtig kryddighet och en mjuk omslingrande doft av torv. Här finns en klar doft av rök hoptvinnad med blommande apelsinträd och rosenblad detta kombineras med en lätt saltig sjöbris. Bakom den lätta pepprigheten finns en klar ton av vanilj och choklad.

Smak

Smaken är frisk och lite ettrig med en örtig pepprighet. Whiskyn visar mognad och härlig fatkaraktär samtidigt som den visar på en ungdomlig fräschör kombinerad med fudge och vanilj i avslutningen. Tanken går till mjuk Cohiba med friska citrustoner och anis. Mellanlång eftersmak med oljig avslutning, balanserad väl på mitten av tungan.

Volym

50 cl.

Alkoholhalt

45 %

Art. nr
Slutsåld