Language en / sv

Seven Stars No.3 Phecda

Denna whisky är den tredje i serien ”Seven Stars” från Spirit of Hven. Det är en mellanrökig singelmalt whisky, skapad från korn till flaska i det lilla familjeägda destilleriet som ligger på ön Hven mitt emellan Danmark och Sverige. Som sina föregångare Dubhe och Merak, är denna whisky Phecda rund och mjuk med en ungdomlig fräschör även om den visar lite mer mognad än de två tidigare. Under den något längre lagringstiden har fenoltonerna, framförallt de som karaktäriseras av läder och lakrits accentuerats, vilket ger en fyllig munkänsla. Mognaden har skett på Quercus Muehlenbergii från Missouri och Quercus Petraea från Allier. Den amerikanska eken bidrar med toffee och vanilj, och den franska ger lakrits och pepprighet.

Doft

Ton av läder och saltlakrits, bakom den första pepprigheten smyger en härlig arom av barbecue och öppen brasa. När doftlökarna vant sig vid den högre alkoholstyrkan fylls näsan av mörk choklad, kaffe och vanilj. Doften knyts ihop av en sötma som påminner om moget portvin.

Smak

Smaken är potent med god balans mellan sötma och bitterhet. Mellanlång eftersmak med oljig ton, balanserad väl på mitten av tungan. En viss pepprighet i avlutningen.

Volym

50 cl.

Alkoholhalt

45 %

Art. nr
Slutsåld